Project omschrijving

Roergebakken rijst met gekruide kip, paprika en lente-ui

Een zéér gezonde avondmaaltijd die ook nog eens heel snel klaar is. De kruiden maken dit gerecht. Er gaan hoisinsaus en oestersaus doorheen en die maken dit gerecht zalig en geven hem ook die mooie kleur. Met lekkere groente en cashewnoten.

CHEF

Stephanie Ferguson

KEUKEN

Azië

MOEILIJKHEIDSGRAAD

Makkelijk / Beginner

Kook de rijst volgens beschrijving en laat daarna nog 10 minuten met deksel op de pan droogstomen. Snijd de paprika in stukjes, snipper de rode ui, snijd de kipfilet in blokjes en doe alle 3 in een schaal en meng hier de oestersaus doorheen. Pers de knoflook en snijd de lente-ui in ringetjes. Neem een flinke koekenpan met olie en laat goed heet worden. Voeg nu de kip/groente in de pan en bak op hoog vuur zonder te draaien ongeveer 4 minuten (wordt de kip lekker krokant van). Draai dan om en bak nog ongeveer 4 minuten. Voeg dan de knoflook, cashewnoten, lente-ui, zout, peper, sambal en hoisinsaus toe en bak nog 2 minuten op hoog vuur mee. Serveer nu de wok schotel met de rijst.

Volledig recept

  1. Kook de rijst volgens de instructies van het pak (doe dit het liefst een paar uur of een dag van te voren, omdat de rijst dan makkelijker te roerbakken is).
  2. Snijd de kip in grote stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg knoflook en paprika toe aan de kip. Rasp een halve citroenschil over de kip en meng het goed.
  3. Snijd de lente-ui en paprika in stukjes.
  4. Verwarm 1 el Becel met amandelolie & kokosolie in een wokpan en roerbak de paprika voor 2 minuten. Voeg de kip en de lente-ui toe. Roerbak nog 3-4 minuten langer. Roer het geheel in de overige 3 el Becel met amandelolie & kokosolie. Breng om smaak met eventuele kruiden. Bestrooi het geheel met peterselie en mint. Rasp wat meer citroenschil over het gerecht.
  5. Je kan de citroen in partjes snijden en naast het gerecht serven, zodat je het naar wens op smaak kunt brengen met wat extra citroensap.
IN HET KORT
  • Keuken: Azië

  • Bereidingstijd: 25 min

  • Kooktijd: 20 min

  • Totale tijd: 45 min

  • Calorieën: 1578

  • Vet: 75g

  • Koolhydraten: 324g

  • Eiwitten: 62g

INGREDIENTEN
  • 125 g volkoren rijst

  • 150 g kipfilet

  • 1 tl paprika

  • 1 teentje knoflook

  • 1 kleine citroen

  • 1 lente-ui

  • 1,5 rode paprika en/of gele paprika

  • 4 el Becel Pure

  • 3 el verse gekrulde peterselie en munt

  • 2 eetlepels oestersaus

  • 2 eetlepels hoisinsaus (een woksaus, bij de supermarkt verkrijgbaar)

INSTRUCTIES
  • Pellentesque nec molestie velit. Nulla sollicitudin dictum nibh, non blandit orci rhoncus in.

  • Mauris massa felis, vehicula eget quam sit amet, rhoncus molestie orci. Duis consectetur nulla a molestie gravida.

  • Sed vehicula imperdiet mauris, mollis ullamcorper purus maximus posuere. Maecenas egestas non urna non ultricies.

  • Donec pulvinar eget sem eget luctus. Donec gravida lectus id tortor gravida ultrices. Curabitur et nisi ac ipsum auctor lacinia. Phasellus finibus justo sit amet interdum porta.

  • Pellentesque nec molestie velit. Nulla sollicitudin dictum nibh, non blandit orci rhoncus in.

  • Sed vehicula imperdiet mauris, mollis ullamcorper purus maximus posuere. Maecenas egestas non urna non ultricies.

TIPS

Nam dictum commodo ex, et euismod nibh tempor ac. Aliquam fringilla vel odio vitae vestibulum. Nullam a feugiat est. Vivamus aliquet mattis ligula, quis molestie urna consequat vitae.